Urtemarinert ytrefilet med tomat- og squashsalat

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
53 planlagt
Urtemarinert ytrefilet med tomat- og squashsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En lett og middelhavsinspirert grillsalat er nydelig tilbehør til svinefilet. Pass på at kjøttet ikke blir for mye stekt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ytrefilet av svin

450 g
Urtemarinert ytrefilet av svin

Tomat- og squashsalat

0,8 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Grønn squash
3,8 stk
Tomater
0,2 stk
Løk
0,4 potte
Frisk basilikum
37,5 g
Parmesan
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 ss
Matolje
0,8 dl
Olivenolje
0,8 klype
Havsalt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag tomat- og squashsalat. Skjær hvitløk, squash, tomater og løk i skiver. Riv parmesanosten. Stek hvitløksskivene i varm olje til de er gylne. Legg dem på et tørkepapir for å renne av. Grill squashskivene. Bland sammen tomater, løk og grillet squash i en stor bolle. Rør forsiktig inn basilikumblader og halvparten av parmesanosten. Hell over olivenolje og eddik og rør alt godt sammen. Legg på hvitløksskivene og smak til med salt og pepper. Topp med resten av parmesanosten.

Trinn 2

Grill filetene på direkte varme, kun lenge nok til å få en fin farge. Snu dem og gjenta prosessen på den andre siden. Når filetene har fått en fin farge på begge sider, skal de flyttes til indirekte varme. Ta på lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. Husk at det er viktig å ikke bruke for sterk varme på fileter. Kjøttet er ferdigstekt når det er helt lys rosa i midten. Det skal ikke være rød-rosa, da er det for lite stekt. Og hvis kjøttet stekes for lenge, blir fargen grå og konsistensen tørr. Kjernetemperaturen bør være ca. 70 °C. Legg de ferdige filetene over på et fat, og la dem hvile i noen få minutter før de skjæres opp.

Trinn 3

Server filetene med tomat- og squashsalat.