Urtefylt indrefilet

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
79 planlagt
Urtefylt indrefilet
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fyll opp og snør igjen – så blir denne indrefileten sommerens saftigste! Med finstrimlet fennikel og eple får du også sesongens friskeste tilbehør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Indrefilet av svin ca 600 g Nordfjord
100 g
Grønne oliven m/paprika økologiske Gaea
1 stk
Snøfrisk naturell Tine
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 stk
Eple
1 stk
Fennikel
2 ss
Kruspersille, liten
1 ss
Dijon sennep
1 ts
Timian, tørket
1 ss
Hvitvinseddik
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C og kok risen. Bland finhakket oliven, snøfrisk, dijonsennep og timian. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær fileten nesten gjennom på langs, brett den ut som en bok og bank den flat med en kjøttbanker. Smør fyllet på den ene halvdelen og brett over. Fest rulladen med tannstikkere eller bind den sammen med bomullstråd.

Trinn 3

Trinn 3

Stek den gyllen på begge sider i en stekepanne med litt olivenolje.

Trinn 4

Trinn 4

Ha ytrefileten i ovnen og stek videre i ca. 15 minutter .

Trinn 5

Trinn 5

Bland eddik, raspet hvitløk, olivenolje og salt og pepper i en bolle. Finstrimle fennikel og eple og ha det i bollen. Bland inn ris og hakket persille og server det sammen med ruladen skåret i skiver.