Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Urtefasert laks

Tidsbruk 30 minutter
29 ingredienser
1381 planlagt
Urtefasert laks
Legg oppskrift
i handlelapp
Urtefarsen tilfører både smak og en ekstra interessant tekstur til denne klassiske lakseserveringen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtefarsert laks

2 stk
Laksefilet naturell
1 stk
Egg
1 dl
Fløte
1 dl
Friske hakkede urter (persille, dill, basilikum elle gressløk)
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gressløksaus

1 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør
2 dl
Eplejuice eller hvitvin
2 dl
Kremfløte
1 ts
Maizena
1 stk
Sitron
1 potte
Gressløk
2 dl
Fiskekraft (evt. vann og 1 fiskebuljongterning)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Grønnsaksfrikassé

100 g
Sukkererter
100 g
Aspargesbønner
0,3 stk
Blomkål
1 stk
Gulrot
0,3 stk
Grønn squash
3 ss
Smør
2 ss
Hakket fersk persille
1 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtefarsert laks: Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær av de tynne kantene på filetstykkene slik at du får ca. 200 g lakseavskjær. Ha det i en food processor og kjør med salt og pepper i 30 sekunder. Tilsett egg og kjør i nye 30 sekunder. Spe med fløten i en stråle til luftig farse. Kjør tilslutt raskt inn de friske urtene til en grønn og fin farse. Ha farsen i en plastpose eller en sprøytepose. Smør en ildfast form med solsikkeolje og ha i laksestykkene. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Lag et snitt i laksefiletene slik at den åpner seg litt. og sprøyt urtefarsen på toppen av hvert laksestykke slik at det dekker. Sett formen i ovnen og bak fisken i ca. 10 minutter. Farsen skal være gjennomstekt og laksen kan være svakt rosa inni. Da er den saftigst. Server umiddelbart med gressløksaus og grønnsaksfrikassé.

Trinn 2

Gressløksaus: Fres finhakket sjalottløk i smør i ett minutt. Tilsett hvitvin eller eplejuice og kok ned til det halve. Tilsett så fiskekraft og kok alt ned til ca. 2 dl. Ha i kremfløte og kok opp. Rør Maizena ut i kaldt vann og jevn sausen til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron. Tilsett tilslutt finhakket gressløk.

Trinn 3

Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt dem i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper og kok opp under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og vend inn hakket persille.

Spar tid

Gulrot, brokkoli og blomkålbuketter

Gulrot, brokkoli og blomkålbuketter

REMA 1000