Urtebakt torsk

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
348 planlagt
Urtebakt torsk
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Torsk med et crunchy lokk av chili, hvitløk og koriander servert med lun salsa og ris; veldig enkelt, veldig godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 stk
Rød chili
1 potte
Koriander
3 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
3 dl
Middagsris REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Griljermel
1 ts
Sesamolje
6 ss
Solsikkeolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken. Sett ovnen på 200°C. Kok ris etter anvisning på pakken. Topping: Finhakk chilli. Bland halvparten av chillien med hvitløk, halvparten av korianderen, 5/6 av solsikkeoljen, sesamolje, griljermel, salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Fordel toppingen på fiskestykkene. Bak fisken i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Lun salsa: Grovhakk tomat og løk og bland med resten av den finhakkede chilien. Fres alt i resten av solsikkeoljen til en del av vesken fordamper. Ha i finsnittet vårløk. Smak til med salt, pepper og lime og dryss over resten av korianderen. Server salsa og ris til den bakte torsken.