Tzatziki

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
131 planlagt
Tzatziki
Legg oppskrift
i handlelapp
En klassiker fra det greske kjøkkenet. Smaker deilig som ventemat og som tilbehør til grillmaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,4 l
Yoghurt naturell
0,8 stk
Agurk
1,5 fedd
Hvitløk
0,2 potte
Persille
0,4 ts
Sukker
0,2 stk
Sitron
0,8 ts
Salt
0,4 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Det tar et halvt døgn å lage en god tzatziki. Start dagen før servering med å sile av yoghurten. Legg et kjøkkenhåndkle eller et stort kaffefilter i en sil og sett det over en bolle. Ha i yoghurten og sett den i kjøleskapet natten over. Når 50 % av væsken har rent av, er yogurten tykk og smakfull.

Trinn 2

Del agurken på langs og skrap ut den vandige frøkjernen. Riv agurken på rivjern og press ut alt vannet med hendene. Ha agurken i en bolle sammen med avrent yoghurt, finhakket hvitløk og persille. Bland godt og smak til med litt sukker, sitronsaft, salt og pepper.

Serveringsforslag

Bruk ferdig gresk eller tyrkisk yoghurt for en litt raskere variant.