Tysk potetesalat

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
8 planlagt
Tysk potetesalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En mettende og frisk potetsalat med bacon, løk og persille – perfekt tilbehør til grillmaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Poteter, løsvekt
200 g
Bacon
1 stk
Løk
2 ss
Eplecidereddik
2 ts
Dijonsennep
3 dl
Seterrømme
2 ss
Finhakket frisk persille
2 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell eller vask potetene og kutt dem i 1 cm tykke skiver. Kok dem i lettsaltet vann til potetskivene er møre, men fortsatt faste. Sil av vannet og ha potetene i en stor bolle.

Trinn 2

Kutt bacon i terninger og stek det gyllent. Tilsett finhakket løk og stek videre til løken er myk. Sil av fettet og ha bacon- og løkblandingen sammen med potetene. Bland godt sammen.

Trinn 3

Bland sammen eddik, sennep, sukker, litt salt og nykvernet svart pepper. Rør inn rømme og vend det godt inn i potetene. Smak evt. til med mer salt og pepper og topp med finhakket persille.

Prøv også
Prøv også