Tykke havrepannekaker med bacon, tomat og snøfrisk
Jeg er havren, jeg har bacon, tomat og snøfrisk på! Nesten slik går den kjente og kjære sangen – og denne fyldige pannekakeretten er så god at den absolutt fortjener en lett omskrevet havrehyllest.
Velg antall personer
2 voksne
2 barn
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Legg havregryn i bløt i 30 minutter og sil av evt. restvann. Rør sammen egg og hvetemel. Spe med melk og ha i havregryn. Smak til med salt.
Trinn 2
Stek 2-3 tykke pannekaker i en middels varm panne med smør.
Trinn 3
Stek bacon sprøtt i stekeovnen på bakepapir.
Trinn 4
Smør snøfrisk på pannekakene og topp med grovhakket tomat, agurk og bacon.
Serveringsforslag
Stangselleri i tynne skiver smaker også godt til.