Tykke havrepannekaker med bacon, tomat og snøfrisk

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
700 planlagt
Tykke havrepannekaker med bacon, tomat og snøfrisk
Legg oppskrift
i handlelapp
Jeg er havren, jeg har bacon, tomat og snøfrisk på! Nesten slik går den kjente og kjære sangen – og denne fyldige pannekakeretten er så god at den absolutt fortjener en lett omskrevet havrehyllest.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Strynbacon, 150g, Nordfjord
4 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
6 dl
Helmelk
1 stk
Snøfrisk naturell, 125 g, Tine
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
100 g
Bjørn lettkokte havregryn
100 g
Hvetemel
2 ss
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Legg havregryn i bløt i 30 minutter og sil av evt. restvann. Rør sammen egg og hvetemel. Spe med melk og ha i havregryn. Smak til med salt.

Trinn 2

Trinn 2

Stek 2-3 tykke pannekaker i en middels varm panne med smør.

Trinn 3

Trinn 3

Stek bacon sprøtt i stekeovnen på bakepapir.

Trinn 4

Smør snøfrisk på pannekakene og topp med grovhakket tomat, agurk og bacon.

Serveringsforslag

Stangselleri i tynne skiver smaker også godt til.