Turbo Tacos med syltet rødløk og Mexican Spice Rice

Tidsbruk 50 minutter
24 ingredienser
433 planlagt
Turbo Tacos med syltet rødløk og Mexican Spice Rice
Legg oppskrift
i handlelapp
Ta fredags-tacoen til et nytt nivå!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Taco

400 g
Kjøttdeig
1 pose
Spice Mix kjøtt
400 g
Ferdiggrillet lårfilet av kylling
1 stk
Strimlet hjertesalat
1 pose
Revet cheddar
1 boks
Rømme
1 pakke
Taco-skjell
1 boks
Salsa Piccante
2 ss
Olje

Syltet rødløk

1 stk
Rødløk
0,5 ts
Tørket oregano
0,3 ts
Spisskummen
2 fedd
Hvitløk
8 cl
Eplecidereddik
0,3 ts
Nykvernet pepper
0,3 ts
Salt

Mexican Spice Rice

1 stk
Liten løk
1 fedd
Hvitløk
3 dl
Middagsris
1 ss
Spice Mix kylling
2 dl
Frosne erter
1 stk
Liten boks mais
2 ss
Olje
6 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Syltet rødløk: Kutt rødløk i tynne skiver og blansjer i kokende vann i 45 sekunder. Sil av vannet og ha løkskivene i en bolle. Dryss oregano, spiskummen og nykvernet pepper over løkskivene. Legg skrelte hvitløksfedd delt i to på langs på en skjærefjøl. Dryss på litt salt og knus dem med den flate siden av en kjøkkenkniv. Ha den knuste hvitløken i bollen med løkskivene. Hell over eddik og kun nok vann til at det dekker løkskivene. La blandingen trekke i minst en halv time.

Trinn 2

Mexican Spice Rice: Finhakk løk og hvitløk og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på middels varme. Ha i risen og stek videre i ca.1 minutt til under omrøring. Tilsett Chicken Rub og bland godt. Ha i vann og kok opp. Reduser varmen, sett på lokk og kok til risen er mør. Tilsett frosne erter mot slutten av koketiden. Hell vannet av maiskornene og tilsett når risen er ferdigkokt.

Trinn 3

Varm olje i en stekepanne og ha i kjøttdeigen. Knus den og stek i et par minutter før du tilsetter Meat Rub. Stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Stek så kyllingen i olje til den er gjennomvarm. Skjær opp i passe biter. Varm taco-skjellene etter anvisning på pakken.

Trinn 4

Server taco-kjøttet straks med taco-skjell, Mexican Spise rice og resten av tilbehøret i skåler.