Tunisisk kylling

Tidsbruk 55 minutter
14 ingredienser
557 planlagt
Tunisisk kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Middelhavsmiks! Det tunisiske kjøkkenet er svært fargerikt og variert, med en rekke spennende krydderblandinger. I denne retten får den saftige, ovnsstekte kyllingen selskap av søtpoteter, Apetina classic og oliven.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingfilet 600 g, Solvinge
1 stk
Apetina classic
1 potte
Kruspersille, liten
500 g
Søtpotet
1 stk
Sitron
100 g
Sorte oliven uten sten REMA 1000
3 ss
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
4 ss
Smør
1 klype
Kanel
0,2 ts
Spisskummen
0,2 ts
Koriander malt
0,2 ts
Timian, tørket
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200˚C. Bland kanel, spisskummen, koriander, timian, salt og kajennepepper. Krydre kyllingfiletene med krydderblandingen og brun filetene i pannen med knuste hvitløksfedd og smør. Sett til side.

Trinn 2

Trinn 2

Del søtpotetene i to på langs og bland med salt, kajennepepper, sitronsaft og olivenolje. Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 25 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Ha kyllingfiletene i formen sammen med søtpotetene og stek videre i 10-12 minutter. Ta ut formen og la kyllingfiletene hvile litt før de skjæres opp. Dryss over ost, oliven og persille like før servering.