Trollboller med eventyrblanding

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
148 planlagt
Trollboller med eventyrblanding
Legg oppskrift
i handlelapp
Gull og grønne skoger! Denne middagen holder hva den lover og ertekjøttbollene borger for et måltid utenom det vanlige. Rett og slett eventyrlig godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladspinat
1 pose
Erter REMA 1000
300 g
Couscous Tipiak
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
4 dl
Hønsebuljong
0,5 ts
Rosmarin, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett stekeovnen på 180°C. Kok ertene i vann (1 dl per pose erter), ta ut halvparten av ertene og kjør resten til puré.

Trinn 2

Trinn 2

Bland ertepuré, finhakket løk (en halv løk per pose erter) og hvitløk, salt og pepper med kjøttdeigen til en jevn farse.

Trinn 3

Trinn 3

Form små, fine boller og legg dem på smurt bakepapir. Stek dem i ovn i 10-15 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Bland couscous med kokende hønsebuljong og la det få trekke i ca. 5 minutter. Grovhakk tomat og spinat og skjær rødløken i skiver. Bland det inn i couscousen sammen med ertene og smak til med olivenolje, rosmarin, salt og pepper.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt fetaost i couscousen og smak til med presset sitron.