Tre ulike sauser til lam

32 ingredienser
242 planlagt
Tre ulike sauser til lam
Legg oppskrift
i handlelapp
3 klassiske sauser til lam.

Tomatisert Ratatouillesaus er en klassisk saus til lam basert på grønnsaker og en tomatbase.

Soppsaus laget med sjy fra lam er perfekt å servere til lammelår eller lammestek.

Sennepssaus er enkel å lage og perfekt å servere til lam eller gravet laks. Velg ønsket styrke på sausen ved å bruke mild eller sterk sennep.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tomatisert ratatouillesaus

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Paprika
0.3 stk
Squash
1 ts
Timian
1 ts
Rosmarin
0.5 dl
Olivenolje
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
1 neve
Basilikum
2 dl
Vann
2 ss
Vineddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Soppsaus med basilikum

200 g
Sopp
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Sitronsaft
1 klype
Maisstivelse
1 neve
Basilikum
5 dl
Vann (lammekraft fra steken)
1 klype
Salt
2 ts
Pepper

Kremet sennepsaus

1 ts
Fransk Sennep
2 dl
Sitronsaft (Saften av en sitron)
3 dl
Creme fraiche
1 ts
Sukker
2 ts
Maisstivelse
1 ss
Vann (lammekraft fra steking)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tomatisert Ratatouillesaus: Rens alle grønnsakene og kutt de i fine terninger. Fres løk og hvitløk i olje, og tilsett urter og resten av grønnsakene.

Trinn 2

Ha i finhakkede tomater, vann, eddik og sukker og kok opp. Kok i fem minutter og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Soppsaus med basilikum: Finsnitt sopp i skiver og fres med hakket løk, hvitløk og timian i olivenolje. Etter 3 minutter tilsettes lammekraft og sitronsaft, kok deretter sausen i fem minutter slik at smakene setter seg.

Trinn 4

Smakes til med salt og pepper, og jevnes med maisstivelse utrørt i vann til passe tykkelse på sausen.

Trinn 5

Kremet sennepssaus: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.

Trinn 6

Jevn sausen med maisstivelse utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper, evt. litt mer sukker (Lammekraft kan fint droppes dersom du vil servere til gravet laks).