Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Tradisjonell kokt skrei med rogn, glaserte gulrøtter, persillepoteter og sandefjordsmør

20 ingredienser
201 planlagt
Tradisjonell kokt skrei med rogn, glaserte gulrøtter, persillepoteter og sandefjordsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Skrei på klassisk vis. Det enkle er ofte det beste.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Glaserte gulrøtter

0,4 kg
Gulrøtter
1,5 dl
Vann
0,8 ss
Smør
1,5 ts
Sukker
0,8 ts
Salt

Persillepoteter

450 g
Poteter
0,8 neve
Hakket persille
0,8 klype
Salt
1,5 ss
Smør

Sandefjordsmør

0,2 terning
Fiskebuljong
0,8 ss
Sitronsaft
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Maizena
0,8 ss
Hakket persille
1,5 dl
Vann til buljong
112,5 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Kokt skrei og rogn

562,5 g
Skreifilet med skinn
225 g
Kokt skreirogn

Slik gjør du

Trinn 1

Persillepoteter: Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og vend potetene i smeltet smør og finhakket persille.

Trinn 2

Glaserte gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Ha dem i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kok opp og la koke uten lokk i ca. 7 minutter slik at noe av vannet fordamper og væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.

Trinn 3

Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til ca. 1 dl og jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann. Pisk inn kaldt smør i små terninger. Pass på at sausen ikke koker – da vil den skille seg. Smak til med salt, nykvernet pepper og hakket persille.

Trinn 4

Kokt skrei og rogn: Skjær skreifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med 1/3 dl havsalt pr. l vann. Ta kjelen av platen når det har kokt opp og ha i rognen. Legg i fiskestykkene etter 5 minutter. Etter 5 minutter er både rogn og fisk ferdig. Fjern skinnet før servering.

Spar tid!

Sandefjordsaus

Sandefjordsaus

REMA 1000

Tips

La gjestene vente på skreien! Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før skreien tas opp av vannet.