Tortelloni med mandelsaus

Tidsbruk 15 minutter
11 ingredienser
915 planlagt
Tortelloni med mandelsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Klar for en litt annerledes pastaopplevelse? Da bør du prøve denne. For mandler er suverene som utgangspunkt for en god og kremet pastasaus. Som her, servert med spinat- og ricottafylte tortellini.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tortelloni

500 g
Tortelloni med spinat og richotta
1 l
Vann til koking
1 ss
Salt
2 ss
Smør

Mandelsaus

100 g
Mandler
1 dl
Fløte
0,5 stk
Sitron
0,5 pakke
Parmesan
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok tortelloni i 4 minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet og bland pastaen med litt kokevann og smør.

Trinn 2

Hakk mandlene i foodprosessor og kok opp i en kjele med vann, fløte, salt og pepper.

Trinn 3

Smak til med sitronsaft og revet parmesan. Bland sausen med den kokte tortellonien og server.

Serveringsforslag

Denne sausen kan lages med alle typer nøtter. Det kan være godt å riste nøttene litt i ovnen før de hakkes og kokes. Dette gir en fin smak på sausen. Hvis du vil ha grønnsaker i retten, er kokte aspargesbønner alltid godt å blande i pasta. Ruccula smaker også godt til.