Torta Pasqualina

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
144 planlagt
Torta Pasqualina
Legg oppskrift
i handlelapp
Torta Pasqualina – den tradisjonelle, italienske påskepaien! En herlig, enkel middag som også passer utmerket til frokost eller som turmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Bladspinat
1 stk
Løk
6 stk
Egg
0,5 pakke
Parmigiano reggiano
1 stk
Lettrømme
1 potte
Persille
2 fedd
Hvitløk
300 g
Hvetemel
4 ss
Olivenolje
2 stk
Aluminiumsfolie

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Deig: Ha litt salt i melet og bland inn vann (1,5 dl per 300 g hvetemel) og 1/2 av oljen. Elt sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin til en smidig deig. La den ligge kaldt i plastfolie i kjøleskapet mens du lager fyllet. Forvarm stekeovn til 180°C.

Trinn 2

Fyll: Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. Fres det blankt i en panne med litt olje. Vend inn vasket og grovt hakket spinat. La spinaten så vidt bli varm. Bland lettrømme med sammenpisket egg (2/6), litt salt, pepper og revet parmesan. Spar evt. litt til å drysse over den nystekte paien.

Trinn 3

Trinn 3

Kjevle deigen tynn – bruk gjerne plastfolie over og under, det gjør jobben enklere.

Trinn 4

Trinn 4

Ta av det ene laget med folie og brett deigen godt oppover kantene på en ildfast form. Fjern det andre laget med folie og forstek paien til den begynner å bli gyllen, ca. 10-15 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Fordel løk- og spinatblandingen i bunnen og hell over rømmeblandingen så den dekker hele formen. Lag små fordypninger i formen og knekk et egg i hvert hull. Legg på et lokk av aluminiumsfolie og bak videre til eggene har satt seg. Dryss persille over og server.