Torskeschnitzel med potetstappe

Tidsbruk 55 minutter
12 ingredienser
28 planlagt
Torskeschnitzel med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Helsprø fiskelykke! Få retter er like sikre suksesser som denne familiefavoritten – griljert og sprøstekt fiskeschnitzel med potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
400 g
Poteter
1 pose
Erter REMA 1000
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 dl
Helmelk Tine
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 dl
Griljermel
1 ts
Karri
1 dl
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Potetstappe: Skrell og kok potetene møre. Mos potetene og rør inn melken. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær torskestykkene i to på langs. Panering: Bland litt salt og pepper i hvetemelet. Finn frem tre tallerkener. Ha hvetemel i den ene, sammenpisket egg i den andre og griljermel i den siste. Dypp hver fiskebit først i hvetemel, så i egg og til slutt i griljermel. Varm oljen i en panne og stek fisken sprø på begge sider. Legg over på kjøkkenpapir og la overflødig olje renne av.

Trinn 3

Trinn 3

Grovhakk gulrøtter og løk og finhakk hvitløk. Fres alt lett i olje sammen med erter. Smak til med karri, salt og pepper. Server torskeschnitzlene med potetstappen og grønnsaksblandingen.

Serveringsforslag

Server gjerne med sitron og brunet smør med finhakket persille.