Torskeloin med Sandefjordsmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torskeloin med Sandefjordsmør

Torskeloin med Sandefjordsmør

3.2 i snitt
Torskeloin med Sandefjordsmør

På denne måten – servert med klassisk fiskesmørsaus og fargerike gulrøtter – får torsken spille hovedrollen.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Torsk

2.5 kg
Torskeloin

Sandefjordsmør

3 ss
Sitronsaft
4 dl
Vann til buljong
2 dl
Fløte
2 ss
Hakket frisk persille
2 ts
Maizena
0.3 terning
Fiskebulljong
300 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Persillegulrøtter

1 kg
Gulrøtter
3 ss
Hakket frisk persille
4 dl
Vann
100 gr
Smør
1 ts
Salt
2 ss
Sukker

Poteter

1 pk
Mandelpoteter, fersk og ferdigkokt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Torsken: Skjær torskeloinen i 5 cm tykke skiver. Vask fisken og legg den i iskaldt vann. Kok opp rikelig med vann med ½ dl salt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. La gjestene vente på torsken. Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før torsken tas opp av vannet.

  2. Trinn 2

    Persillegulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Kok opp vann med smør, sukker og salt. Tilsett gulrøttene, kok opp og la koke i ca. 7 minutter uten lokk. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene. Hell av vannet og tilsett hakket persille.

  3. Trinn 3

    Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, for da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

  4. Trinn 4

    Server fisken med Sandefjordsmør, persillegulrøtter og mandelpoteter.