Torskeloin med Sandefjordsmør og persillegulrøtter

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
116 planlagt
Torskeloin med Sandefjordsmør og persillegulrøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
På denne måten – servert med klassisk fiskesmørsaus og fargerike gulrøtter – får torsken spille hovedrollen.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Torsk

2.5 kg
Torskeloin

Sandefjordsmør

3 ss
Sitronsaft
4 dl
Vann til buljong
2 dl
Fløte
2 ss
Hakket frisk persille
2 ts
Maizena
0.3 terning
Fiskebulljong
300 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Persillegulrøtter

1 kg
Gulrøtter
3 ss
Hakket frisk persille
4 dl
Vann
100 g
Smør
1 ts
Salt
2 ss
Sukker

Poteter

1 pakke
Mandelpoteter, fersk og ferdigkokt

Slik gjør du

Trinn 1

Torsken: Skjær torskeloinen i 5 cm tykke skiver. Vask fisken og legg den i iskaldt vann. Kok opp rikelig med vann med ½ dl salt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. La gjestene vente på torsken. Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før torsken tas opp av vannet.

Trinn 2

Persillegulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Kok opp vann med smør, sukker og salt. Tilsett gulrøttene, kok opp og la koke i ca. 7 minutter uten lokk. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene. Hell av vannet og tilsett hakket persille.

Trinn 3

Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, for da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Trinn 4

Server fisken med Sandefjordsmør, persillegulrøtter og mandelpoteter.