Torskeloin med Sandefjordsmør og persillegulrøtter

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
397 planlagt
Torskeloin med Sandefjordsmør og persillegulrøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
På denne måten – servert med klassisk fiskesmørsaus og fargerike gulrøtter – får torsken spille hovedrollen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

0,9 kg
Torskeloin

Sandefjordsmør

1,5 dl
Vann til buljong
1,1 ss
Sitronsaft
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Maizena
0,8 ss
Hakket frisk persille
0,1 terning
Fiskebulljong
112,5 g
Smør
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Persillegulrøtter

0,4 kg
Gulrøtter
1,1 ss
Hakket frisk persille
1,5 dl
Vann
37,5 g
Smør
0,4 ts
Salt
0,8 ss
Sukker

Poteter

0,4 pakke
Mandelpoteter, fersk og ferdigkokt

Slik gjør du

Trinn 1

Torsken: Skjær torskeloinen i 5 cm tykke skiver. Vask fisken og legg den i iskaldt vann. Kok opp rikelig med vann med ½ dl salt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. La gjestene vente på torsken. Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før torsken tas opp av vannet.

Trinn 2

Persillegulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Kok opp vann med smør, sukker og salt. Tilsett gulrøttene, kok opp og la koke i ca. 7 minutter uten lokk. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene. Hell av vannet og tilsett hakket persille.

Trinn 3

Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, for da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Trinn 4

Server fisken med Sandefjordsmør, persillegulrøtter og mandelpoteter.