Torskeloin med gulrøtter og surkål

Tidsbruk 30 minutter
18 ingredienser
275 planlagt
Torskeloin med gulrøtter og surkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Hakuna Matata! Ingen grunn til bekymring, med denne oppskriften blir du familiemiddagenes ukronede loin king. Raskt går det også – når torsken er ferdigtint er denne deilige fiskemiddagen klar på bare en halvtime.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Torskeloin frossen, 4x125 g, Godehav
3 stk
Gulrot
50 g
Strynbacon, 150g, Nordfjord
1 stk
Finkuttet sjalottløk
3 dl
Kremfløte
0,5 stk
Sitron
500 g
Hodekål
2 ts
Finsalt
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 ss
Smør til fisken
1 ss
Smør til gulrøtter
3 ss
Smør til saus
2 ss
Hvitvinseddik til saus
2 stk
Knuste einebær
3 dl
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
2 ts
KARVE BLACK BOY
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 dl
Hvitvinseddik til surkål

Slik gjør du

Trinn 1

Tin torsken. Surkål: Ha finsnittet kål, karve, sukker, vann (3 dl per 500 g hodekål)og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta av lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.

Trinn 2

Trinn 2

Salt torsken lett. La trekke i 15 minutter. Varm oljen til medium varme og legg torsken med den mørke siden ned i pannen. Brun godt på denne siden og lett på andre siden. Tilsett smøret og øs det over fi sken. Legg på lokk og sett til side. La trekke i ca. 4-5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Gulrøtter skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Forvell i lettsaltet vann. Hell av vannet. Smelt smøret og tilsett finkuttet bacon og gulrøttene. Surr på lav varme til gulrøttene er myke og baconet sprøtt.

Trinn 4

Trinn 4

Sjalottløk surres i smør. Tilsett eddik og kok inn. Tilsett knuste einebær, fløte og buljong. La koke inn til 5 dl. Sil sausen.

Trinn 5

Trinn 5

Tilsett smør og kjør alt sammen i en blender. Smak til med sitron og salt.

Trinn 6

Server med gulrøtter og bacon, surkål og saus.

Serveringsforslag

Du kan også bruke ferdig surkål.