Torskeloin a la bacalao

Tidsbruk 33 minutter
11 ingredienser
3857 planlagt
Torskeloin a la bacalao
Legg oppskrift
i handlelapp
Bacalao er avledet av det portugisiske ordet for torsk, og som oftest betyr dette tørket og saltet torsk – altså tørrfisk fra Norge. Dette er en bacalaoinspirert rett med tomater, oliven og chili – og fersk torsk i stedet for tørket.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torskeloin

450 g
Torskefilet eller torskeloin
3 ss
Olivenolje

Tomatsaus

3 fedd
Hvitløk
3 stk
Sjalottløk
0,8 stk
Rød chili
0,8 stk
Rød paprika
0,8 ts
Tomatpure
0,8 boks
Grovhakkede tomater
9 stk
Grønn oliven
300 g
Poteter, løsvekt

Topp med

0,8 potte
Basilikum

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Kok poteter, sett ovnen på 120°C.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og skjær hvitløk, sjalottløk, chili (en halv pr paprika) og paprika i skiver. Stek alt på svak varme i olivenolje i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett tomatpuré og fres, ha i hermetiske tomater og oliven og la det koke inn i 5 minutter. Vend inn skivede kokte poteter og smak til med salt og nykvernet sort pepper. Tilsett mer chili hvis du ønsker en sterkere bacalao.

Trinn 4

Trinn 4

Ha alt i en ildfast form, skjær fisken i biter og ha bitene forsiktig ned i formen. Dekk formen med folie og bak i ovn i ca. 10 minutter. Fisken vil da ha en rå kjerne. Ønsker du fisken gjennomstekt, kan du forlenge tiden i ovnen. Server med frisk hakket basilikum og godt brød.

Serveringsforslag

Bacalao er avledet av det portugisiske ordet for torsk (bacalhau). Som oftest betyr dette tørket og saltet torsk – altså tørrfisk fra Norge. Reiser du til Brasil eller Portugal, bestiller bacalhau og forventer en gryte med tomatsaus, poteter, løk, oliven og utvannet tørrfisk, kan du imidlertid få deg en overraskelse ettersom det i disse landene finnes like mange bacalao-varianter som det finnes dager i året.