Torskekaker med karrisaus

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
228 planlagt
Torskekaker med karrisaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Karrisausen tar de tradisjonelle torskekakene i en lett eksotisk retning. En enkel og sunn hverdagsmiddag!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Karrisaus

3 dl
Lettmelk
1 ts
Karri
1 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
1 klype
Salt

Grønnsaker

5 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre
2 klype
Salt
1 ts
Smør

Fiskekaker

480 g
Fiskekaker

Potet

500 g
Ferdig middagspotet, Bama

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 °C.

Trinn 2

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt. Spe med melk mens du visper til du får en glatt saus. Kok opp og la sausen småkoke i 3-5 minutter. Tilsett karri og litt salt.

Trinn 3

Vask og kutt gulrøtter i staver og purre i ringer. Dekk så vidt med vann og kok det mørt i en kasserolle med salt og smør.

Trinn 4

Varm fiskekakene i en ildfast form i ovnen. Varm potetene som anvist på pakken.

Trinn 5

Server fiskekaker med karrisaus, kokte poteter, gulrøtter og purre.

Serveringsforslag

Finsnittet gressløk på toppen smaker godt.