Torskekaker med grønnsaker i karri

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
140 planlagt
Torskekaker med grønnsaker i karri
Legg oppskrift
i handlelapp
Er karrisaus smør på flesk? Karri kommer fra det tamilske ordet kari som rett og slett betyr saus. Og sammen med fiskekakene har du her en kjent og kjær middagsslager klar for servering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
350 g
Grønne erter, frosne

Torskekaker

480 g
Torskekaker

Karrisaus

1 ts
Karripulver
5 dl
Lettmelk
1 terning
Grønnsaksbuljong
20 g
Smør
20 g
Hvetemel

Smak til med

1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Skrell og kutt gulrøtter og sellerirot i små terninger. Kok dem i vann i noen minutter til de er knapt møre. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.

Trinn 2

Karrisaus: Smelt smøret i en kjele og ha i hvetemel og karripulver. Fres godt. Spe inn melken og tilsett buljongterning. Kok opp under omrøring til en glatt og middels tykk saus.

Trinn 3

Varm fiskekakene i stekeovnen i 5-7 minutter.

Trinn 4

Ha de kokte rotgrønnsakene i sausen. Vend inn erter og kok opp. Smak til med nykvernet pepper og server sammen med fiskekakene.