Torskekaker med fennikelsalat

Tidsbruk 15 minutter
13 ingredienser
18 planlagt
Torskekaker med fennikelsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk tiden til å lage det best tenkelige tilbehøret – en krisp fennikelsalat og ekte remulade.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torskekaker

10 stk
Torskekaker

Remulade

1 ts
Dijonsennep
1 stk
Eggeplomme
1 ss
Hakket sylteagurk
1 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1,5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Kapers

Fennikelsalat

1 stk
Fennikel
1 stk
Agurk
0,5 stk
Sitron
1 potte
Dill
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 180 °C.

Trinn 2

Visp sammen dijonsennep, hvitvinseddik, eggeplomme (romtemperert) og en klype salt. Spe inn solsikkeolje i en tynn stråle mens du visper, til majonesen tykner. Visp evt. inn litt vann tilslutt hvis majonesen blir for tykk. Hakk sylteagurk og kapers og rør det inn i majonesen.

Trinn 3

Skjær fennikelen i løvtynne skiver og strimle agurken. Legg fennikelen i en bolle med isvann og la den ligge i ca. 15 minutter, hell av vannet og bland fennikel, agurk, olivenolje, sitronsaft og hakket dill.

Trinn 4

Varm fiskekakene i stekeovnen i ca. 7-8 minutter, til gjennomvarme. Server fiskekakene med fennikelsalat og remulade.