Torskegrateng med grønnsaker

Tidsbruk 50 minutter
11 ingredienser
4130 planlagt
Torskegrateng med grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Førjulens fiskefavoritt! Grateng av torsk og gode grønnsaker er en herlig vinneroppskrift når du skal prøve fiskelykken blant familiens håpefulle.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Torskefilet
200 g
Makaroni, 1 kg
2 stk
Gulrøtter
100 g
Purre
5 dl
Helmelk
0,3 ts
Hel muskatnøtt
200 g
Erter, 350g, REMA 1000
3 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
50 g
Smør normalsaltet, Tine
50 g
Hvetemel
100 g
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Tin fisken og kok makaroni. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann. Vask og skjær purre i skiver, skjær fisken i terninger.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melken til en jevn og tykk saus. Smak til med salt og muskatnøtt. Bland forsiktig inn gulrøtter, purreløk, fisk, frosne erter og makaroni. Rør inn eggeplommer. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.

Trinn 3

Trinn 3

Smør en ildfast form med smør og dryss på griljermel. Fyll formen og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ca. 25-30 minutter til den er gyllen på toppen.

Serveringsforslag

Serveres med grønn salat til.