Torskefilet med bacon og erte- og potetstappe

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
1664 planlagt
Torskefilet med bacon og erte- og potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Torsken har fått sin velfortjente renessanse på norske middagsbord. Her i en saftig, ovnsbakt utgave, med en god hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
200 g
Smårettbacon Nordfjord
1 stk
Løk
350 g
Erter REMA 1000
1 ss
Kruspersille, liten
400 g
Poteter
2 ss
Smør
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Balsamicoeddik
3 ss
Olivenolje REMA 1000
1 klype
Hel muskatnøtt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken på forhånd. Forvarm ovnen til 150°C. Krydre fisken med litt salt og pepper og brun den raskt på den ene siden i halvparten av smøret i en panne. Legg over i en ildfast form.

Trinn 2

Trinn 2

Stek baconet gyllent i resten av smøret sammen med hakket løk og hvitløk. Smak til med balsamicoeddik.

Trinn 3

Trinn 3

Ha blandingen over fisken og etterstek i ovn i ca. 5-8 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i vann uten salt. Tilsett ertene mot slutten av koketiden – de trenger kun et par minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Sil av vannet. Tilsett olivenolje og rør kraftig til en grov stappe. Smak til med muskat, salt og pepper. Finhakk persille og dryss over til slutt.