Torskefilet i pita

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
532 planlagt
Torskefilet i pita
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig fiskemiddag med middelhavssmaker. Kan gjerne tilberedes på grillen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torskefilet

500 g
Torskefilet
0,5 ts
Timian
1 klype
Salt

Grønnsaker

3 stk
Tomater
1 stk
Purre
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje

Oliven og pitabrød

2 ss
Sorte oliven, uten sten
1 pakke
Pitabrød

Slik gjør du

Trinn 1

Legg torskefileten i saltet isvann mens du tilbereder grønnsakene. Det gjør at den blir saftigere og spenstigere.

Trinn 2

Del tomatene i to. Press ut frømassen og ta vare på den. Skjær resten av tomatene i biter. Skyll og rens purren og skjær i tynne skiver. Finhakk hvitløk.

Trinn 3

Varm olje i en panne og stek hvitløk, purre og tomatfrømassen. Stek i 5-7 minutter, til purren er myk og blank. Hvis du griller, ha ingrediensene i en liten pakke laget av aluminiumsfolie og grill litt i utkanten av grillen i 5-7 minutter.

Trinn 4

Tørk fisken godt. Krydre fisken med timian og stek i 3 minutter på hver side (evt. ca 10 minutter i aluformen over indirekte varme på grillen) til den flaker seg.

Trinn 5

Varm pitabrød i en tørr panne eller på grillen. Fyll pitabrødene med fisk, den stekte purre- og tomatblandingen, tomatbiter og oliven.