Torsk og grønnsaker bakt i papir

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
240 planlagt
Torsk og grønnsaker bakt i papir
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du ovnsbaker torsken i små pakker sammen med finkuttede grønnsaker, får du en ekstra saftig og smakfull fiskemiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 pose
Basmati- og villris

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Purre
1 stk
Fennikel
2 stk
Tomater

Torsk

500 g
Villfanget torskefilet
1 ts
Paprikapulver
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Sett ovnen på 200 °C. Skrell gulrøtter og vask purre, fennikel og tomater. Skjær gulrøtter, purre og fennikel i tynne skiver. Del tomatene i båter.

Trinn 3

Legg fire ark bakepapir på kjøkkenbenken. Fordel grønnsakene på den ene siden av hvert bakepapirark, og legg et stykke torsk på toppen. Dryss over paprikapulver, salt og pepper. Brett bakepapiret over fisken og grønnsakene og klem/krøll kantene sammen. Legg fiskepakkene på et stekebrett og bak i ovn i 7-10 minutter.

Trinn 4

Server pakkene med kokt ris.

Serveringsforslag

Hvis du vil ha litt mer smak i fiskepakkene kan du ha i litt finhakket hvitløk og soltørket tomat.

Barn kan

La barna vaske, skrelle og kutte grønnsakene. Lær dem hvordan man bruker potetskreller og kniv. Bruk gjerne en liten kniv som er lett å holde. La barna få dele opp fisken. Fortell dem hva slags fisk det er og hvor man kan fiske den. La barna få pakke sammen fiskepakkene.