Torsk med rødbeter i vinaigrette

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
56 planlagt
Torsk med rødbeter i vinaigrette
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Adrett vinaigrette! Norsk torsk med flytende, fransk klassiker. En deilig vinaigrette lager du både raskt og enkelt – olivenolje og eddik, salt og pepper, med eventuelle andre smakstilsetninger etter ønske.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
300 g
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 pose
Erter REMA 1000
500 g
Poteter
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Balsamicoeddik
2 ss
Soyasaus Kikkoman
0,5 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Kok poteter i godt saltet vann. Rødbeter i vinaigrette: Skrell rødbetene og kutt dem i passe store biter. Bruk gjerne hansker. Vend rødbetene i olivenolje og bak i ovn i ca. 40 minutter. Bland soyasaus, balsamicoeddik, finhakket sjalottløk, timian, salt og pepper og hell det over rødbetene.

Trinn 2

Trinn 2

Ertepuré: Kok ertene i vann (1 dl per pose erter) sammen med finhakket hvitløk i et par minutter. Kjør det med kokevannet med en stavmikser til du får en fin puré. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Ha salt og pepper på torsken og stek stykkene på middels varme i olivenolje i ca. 2 minutter på hver sider. Server torsken med rødbeter i vinaigrette, ertepuré og saltkokte poteter.