Torsk med persillesmør

Tidsbruk 35 minutter
7 ingredienser
337 planlagt
Torsk med persillesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Tørr bak smøret? Selv om navnet torsk kommer fra det gammelnorske turskr som igjen er en kortform av turrfiskr/tørrfisk, er denne ovnsbakte klassikeren av det virkelig saftige slaget.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 potte
Kruspersille, liten
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
4 stk
Gulrot
400 g
Poteter
6 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene, skrell og damp gulrøtter i lettsaltet vann til de er møre. Sett ovnen på 180?C. Smør en ildfast form, krydre torsken med salt og pepper og legg en skive sitron på hvert fiskestykke. Bak fisken i ovnen i 10-15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp vann (1/2 dl per pk med torsk) med finhakket løk (1/2 løk per pk med torsk) og la det koke litt inn. Ha i sitronsaft, skru ned varmen og rør inn smøret i klatter. Pass på at det ikke koker. Tilsett finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Hell sjyen fra fisken over i sausen før servering. Server torsk med potet, gulrot og deilig persillesmør.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne reker i sausen.