Torsk med kålrotstappe

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
552 planlagt
Torsk med kålrotstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Så enkelt kan du lage en sunn og velsmakende fiskemiddag. Her fungerer kålrotstappen også som saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kålrabistappe

0,5 stk
Kålrot
2 stk
Gulrøtter
200 g
Nypoteter
0,5 dl
Kremfløte
75 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Torsk

500 g
Lettsaltet torsk med skinn
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del kålrot, gulrøtter og poteter i grove biter. Kok grønnsakene møre.

Trinn 2

Kok opp vann med salt og legg torskestykkene oppi kjelen. La trekke i 8–9 minutter.

Trinn 3

Hell av vannet på grønnsakene og press dem lett sammen for å få ut overfl ødig vann. Ha i smør og kremfl øte og mos med en stamper til en grov stappe. Evt. kan du bruke en stavmikser hvis du ønsker en fi nere konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ta opp fisken og server med kålrabistappen.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk dill.