Torsk med ertepuré og sprø potetterninger

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
2713 planlagt
Torsk med ertepuré og sprø potetterninger
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Vi er heldige som har så god tilgang på torsk i dette landet! Kjenn hvordan sødmen i tilbehøret balanserer saltsmaken i fisken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

500 g
Lettsaltet torsk

Marinert rødløk

1 stk
Rødløk 4-pk
0,5 dl
Hvitvinseddik
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Sukker
0,5 ts
Salt

Poteter

600 g
Poteter, løsvekt
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Ertepuré

350 g
Frosne erter
4 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Marinert rødløk: Varm opp hvitvinseddik og vann med sukker og salt. Hell væsken over rå rødløk skåret i tynne skiver. Avkjøl.

Trinn 2

Kok potetene og hell av vannet. Avkjøl litt og kutt dem i terninger. Stek potetterningene gylne i smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Ertepuré: Kok opp ertene i lettsaltet vann. La det koke i et par minutter og hell av vannet. Tilsett smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8-10 minutter.

Trinn 5

Server lettsaltet torsk med marinert rødløk, ertepuré og sprø potetterninger.

Serveringsforslag

Tilsett evt. en skvett fløte i ertepuréen. Server gjerne med frisk timian.