Torsk med chimichurri

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
323 planlagt
Torsk med chimichurri
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Chimichurri! Den argentinske grillsausen med det eufoniske navnet er på full fart inn på norske middagsmenyer. Her gir den torsken et friskt fraspark fra finhakket chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
3 stk
Tomat
400 g
Poteter
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk
1 potte
Timian
1 potte
Kruspersille, liten
1 stk
Sitron
5 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Kok poteter og avkjøl. Chimichurri: Bland finhakket chili, løk, hvitløk (1/2), timian, persille og olivenolje (2/5) og smak til med salt og sitronsaft.

Trinn 2

Trinn 2

Legg torsken i en smurt ildfast form, fordel chimichurri på toppen av torsken og bak i ovnen i ca 10 min.

Trinn 3

Trinn 3

Tomat- og potetsalat: Kutt tomater i biter, kutt resten av hvitløken i skiver og potet i terninger og stek alt i resten av olivenoljen til en saftig og grøtete konsistens. Må ikke bli brunt. Smak så til med sitronsaft, salt, pepper og persille. Server torsken sammen med tomat- og potetsalaten.