Torsk med bacon og posjert egg

Tidsbruk 50 minutter
8 ingredienser
123 planlagt
Torsk med bacon og posjert egg
Legg oppskrift
i handlelapp
Skall, skall ikke... Om du ikke er en drevet posjerer fra før, lærer du deg teknikken fort – resultatet både smaker herlig og ser fantastisk ut.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Stjernebacon skivet 140 g, Gilde
1 bunt
Vårløk
500 g
Penne REMA 1000
4 ss
Smør
1 ss
Hvitvinseddik
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 160˚C. Kok pasta etter anvisning på pakken. Smør en ildfast form og legg i torsken. Krydre med salt og pepper. Bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp vann (1,5 dl for hvert egg) og eddik i en vid kjele. Knekk ett egg av gangen i en lav kopp eller lignende. Rør i vannet slik at det beveger seg i en spiral og hell raskt og forsiktig ett og ett egg langs kanten av kjelen. La eggene få trekke i ca. 4–5 minutter. Løft eggene ut og legg dem på en tallerken.

Trinn 3

Trinn 3

Stek bacon i smør. Vend inn kokt pasta, skivet vårløk og finhakket hvitløk. Server den bakte torsken på pastaen og topp med posjert egg.