Tomatsaus

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
122 planlagt
Tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Den mest anvendelige og slitesterke av alle sauser. Til pasta, pizza, fisk og kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Tørket oregano
1 neve
Friske basilikumblader
2 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha olivenolje i en middels varm stekepanne og stek løk og hvitløk til myk og blank.

Trinn 2

Tilsett hakkede tomater. Rør rundt. Smak til med oregano, salt og pepper. Kjør gjerne med stavmikser til en jevn konsistens. La sausen småkoke i 5 minutter.

Serveringsforslag

Du kan lage tomatsuppe av sausen ved å tilsette mer vann til ønsket tykkelse. Tomatsuppe smaker ekstra godt med fullkornsmakaroni, revet parmesan og frisk basilikum.

Barn kan

Mange barn syns det er spennende å få lov å steke mat i stekepannen. Vis hvordan stekeovnen skal stilles inn for å få svak, middels eller sterk varme, og la barna steke løk og hvitløk.

Passer godt til
Passer godt til