Tiramisu med Philadelphiaost

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
84 planlagt
Tiramisu med Philadelphiaost
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne italienske dessertklassikeren lages vanligvis med mascarpone. Her har jeg laget en vri med Philadelphiaost som gir en friskere og mildere smak.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Eggedosis

2 stk
Egg
75 g
Sukker
1 ts
Vaniljesukker
75 g
Hvetemel

Kaffe og likør

1 dl
Sterk kaffe (eventuelt espressokaffe)
4 cl
Kaffelikør

Krem

3 stk
Eggeplommer
100 g
Sukker
500 g
Philadelphia ost
3 stk
Gelatinplater
4 ss
Kakao
1 dl
Kremfløte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Trinn 2

Pisk egg og sukker i 5-7 minutter til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Trinn 3

Trinn 3

Ha røren i en smurt form og stek i 20 minutter. Ta kaken ut og avkjøl den helt. Del bunnen i to på langs og legg den ene bunnen i formen. Dynk den med kaffe og likør.

Trinn 4

Trinn 4

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Pisk eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Smelt gelatinen i ca 2 ss varmt vann.

Trinn 5

Trinn 5

Pisk inn ost og tilsett gelatinen. Vend til slutt inn vispet krem. Hell halvparten av kremen på toppen av kakebunnen. Legg på en ny bunn, dynk med kaffe og topp med resten av kremen.

Trinn 6

Sett kaken kaldt i et døgn. Sikt over kakao rett før servering. Hvis du ønsker å lage kaken i porsjonsglass kan du stanse ut kakebunnen i passende sirkler.