Timianstekt entrecôte med irish mash

Tidsbruk 50 minutter
7 ingredienser
268 planlagt
Timianstekt entrecôte med irish mash
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Saftig, mør og full av smak! Ingen tilfeldighet at entrecôte er manges biff-favoritt. Timian gir en krydret, sitrusaktig smak og tilfører ekstra friskhet til denne herlige helgemiddagen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Entrecôte, Gilde
1 stk
Løk
200 g
Hodekål
3 dl
Matfløte Tine
600 g
Poteter
1 potte
Timian
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell og kok poteter. Skjær de kokte potetene i biter, løk og kål i tynne strimler.

Trinn 2

Trinn 2

Fres alt i halvparten av smøret og tilsett fløte. Kok opp og rør godt sammen til en grov stappe. Smak så til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Krydre entrecoten med salt, pepper og frisk timian. Brun den godt i ca 2 min på hver side i resten av smøret. La entrecôten hvile på en tallerken før servering – minst 4 minutter. Skjær entrecôten i skiver og fordel den over mashen, dryss over finhakket timian.

Serveringsforslag

Smak gjerne mashen til med kajennepepper eller sennep og server med ovnsbakte tomater.