Timian & hvitløkstekt kyllingbryst med aspargessalat og brokkolikrem

Tidsbruk 40 minutter
20 ingredienser
247 planlagt
Timian & hvitløkstekt kyllingbryst med aspargessalat og brokkolikrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Selv om retten består av mange ingredienser er den enkel og rask å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

2,3 stk
Kyllingbryst
7,5 fedd
Hvitløk
0,8 potte
Bladpersille
0,8 potte
Timian eller salvie
0,8 ss
Olivenolje
0,8 ss
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Brokkolikrem

0,8 stk
Brokkoli
0,8 dl
Helmelk
0,8 ss
Smør
0,8 klype
Salt

Aspargessalat

1,5 bunt
Asparges
1,5 stk
Sjalottløk
1,5 stk
Gulrøtter
1,5 ss
Finhakket gressløk
0,8 ss
Sesamfrø
0,8 ss
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trekk skinnet på kyllingbrystet til side og legg bladpersille under. Krydre kyllingen og stek den i litt smør i en gryte sammen med fire kvister timian og hvitløksfeddene. Legg på lokk og pass på at fettet på kyllingen blir sprøtt uten å sette seg fast i gryten. Ved grytesteking får retten ekstra smak og aroma fra alle ingrediensene.

Trinn 2

Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann. Gjør det samme med minigulrøttene, la gjerne litt av det grønne sitte igjen på gulroten. Skjær aspargesen i biter og mariner med olivenolje og finhakket sjalottløk, sesamfrø og gressløk. Anrett gulrøttene sammen med aspargessalaten.

Trinn 3

Del brokkolien i små «buketter», skrell stilken og skjær i terninger. Kok brokkoli i kokende vann med salt, til den er mør. Sil av vannet og tilsett nykokt og varm brokkoli, smør og litt melk i en blender. Kjør til en grønn krem. Konsistensen er riktig når maskinen klarer å «dra» kremen rundt i bollen, tilsett ev. litt mer melk hvis det er nødvendig. Smak til og server kald eller varm.

Trinn 4

Server temperert aspargessalat sammen med kyllingbryst og brokkolikrem.