Tilslørte bondepiker med en spennende vri

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
160 planlagt
Tilslørte bondepiker med en spennende vri
Legg oppskrift
i handlelapp
Hva er vel en bedre avslutning på søndagsmiddagen enn tilslørte bondepiker? Og hva med å gi den tradisjonsrike desserten en spennende vri ved å bruke pærer i stedet for epler, og plusse på med litt chili, ingefær og en crumple av hasselnøtter og melkesjokolade?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pærekompott

4 stk
Pære
1 stk
Chili, rød
1 dl
Eplemost
2 ss
Lime, saften
5 dl
Vaniljeyoghurt
1 ts
Kanel, malt
1 ts
Kardemomme, malt
1 dl
Sukker eller rørsukker

Nøtt-melkesjokolade crumble

150 g
Melkesjokolade
100 g
Hasselnøtter

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell pærer og stikk ut kjernehusene. Del fruktene i 1 cm biter og ha i en kjele med kanel, kardemomme, hakket chili, eplemost, sukker og limesaft. Kok opp og kok i 5 minutter til pærene er møre. Avkjøl pærene, gjerne natten over i kjøleskap.

Trinn 2

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Knekk opp melkesjokoladen og legg den og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir. Bak i 6 minutter til hasselnøttene er lysebrune. Avkjøl i kjøleskap.

Trinn 3

Kjør de kalde nøttene og biter av melkesjokolade til en grov crumble i foodprosessor.

Trinn 4

Legg lagvis pærer, crumble og vaniljeyoghurt i porsjonsglass.

Tips

Retten kan selvfølgelig lages med epler eller en blanding av eple og pære.