Tilslørte bondepiker anno 2017

12 ingredienser
140 planlagt
Tilslørte bondepiker anno 2017
Legg oppskrift
i handlelapp
En elegant – og superenkel – utgave av den norske dessertklassikeren.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tilslørte bondepiker

2 stk
Epler
2 stk
Pære
1 ts
Kardemomme
1 stk
Chilipepper
1 dl
Eplejuice
1 ts
Kanel
1 dl
Sukker

Granola

2 ss
Brunt sukker
3 dl
Müsli
2 ss
Sukker
1 ss
Smør

Annet

5 dl
Vaniljeyoghurt

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte Tilslørte bondepiker: Skrell epler og pærer og fjern kjernehuset. Del frukten i cm-store biter og ha dem i en kjele sammen med kanel, kardemomme, finhakket chili, eplejuice og sukker. Kok opp og kok i 5 minutter til frukten er mør. Visp med en visp til en grov kompott. Avkjøl.

Trinn 2

Fremgangsmåte Granola: Smelt sukker i en stekepanne til det begynner å bli brunt. Tilsett smør og rør smøret inn i blandingen til lys karamell. Tilsett müsli og stek til den blir lysebrun. Avkjøl granolaen på en tallerken. Legg fruktkompott, vaniljeyoghurt og granola lagvis i pene serveringsglass.

Prøv også