Thick & Juicy big beef cheeseburger

Tidsbruk 70 minutter
21 ingredienser
574 planlagt
Thick & Juicy big beef cheeseburger
Legg oppskrift
i handlelapp
Syltet og fritert løk tilfører hamburgeren sprøhet, syrlighet og sødme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Burger

1,5 pakke
Thick and Juicy Big Beef burger

Hamburgerbrød

0,8 pose
Gourmet hamburgerbrød

Syltet løk

0,8 stk
Rødløk 4-pk
0,2 dl
Eplecidereddik
0,8 ss
Lys honning
0,8 klype
Salt

Paprikamajones

1,5 stk
Røde paprika
0,4 stk
Sitron
1,5 dl
Majones
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 klype
Salt

Garnityr

1,5 stk
Tomater

Friterte løkringer

3 stk
Egg
2,3 dl
Melk
1,5 dl
Øl
3 stk
Store løk
0,4 l
Solsikkeolje til frityrsteking
375 g
Hvetemel
1,9 ts
Bakepulver
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Paprikamajones: Legg hele paprika i ovnen på 250 °C og grill dem helt mørke. Ta paprikaene ut og la dem hvile under folie i 15 minutter. Trekk av det svarte skallet, fjern kjernen og kjør til puré i en blender. Bland med majones, hvitløksfedd og smak til med litt presset sitron og salt.

Trinn 2

Syltet løk: Kutt rødløken i tynne skiver og skyll den lett. Kok opp eddik og honning og vend inn i løken. La trekke i ti minutter. Smak til med litt salt og avkjøl helt.

Trinn 3

Friterte løkringer: Varm opp oljen i en stor tung kjele (til ca. 180 °C). Pisk eggene lett. Bland sammen melk, egg og øl i en bolle. Bland sammen mel, bakepulver samt litt salt og pepper i en annen bolle. Tøm halvparten av melblandingen oppi en tredje bolle. Rens og skjær løk i ringer på ca. 1–1 ½ cm tykkelse. Ta løkringene fra hverandre. Dypp løkringene, noen få om gangen, i eggeblandingen og så i den første bollen med mel. Dypp ringene igjen i eggeblandingen og deretter i den andre bollen med mel. Stek løkringene i olje – ikke for mange om gangen. Snu dem når de får en fin gyllen farge på undersiden. Legg de ferdige løkringene på kjøkkenpapir og ha på litt salt mens de er varme.

Trinn 4

Stek hamburgerne i stekepannen på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

Tips og råd:

Trinn 5

Hamburgerbrødene stekes raskt på snittflatene i varm, tørr stekepanne. Evt. kan de varmes et par minutter i stekeovnen.

Trinn 6

Montering av hamburger: Start med et lag paprikamajones på hamburgerbrødbunnen. Legg på tomatskiver, hamburger og syltet løk. Avslutt med hamburgerbrødtoppen. Server med friterte løkringer.

Prøv også
Prøv også