Thaisuppe

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
275 planlagt
Thaisuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Kokosmelk, ingefær, hvitløk, chili og sitrongress er søyler i thaikjøkkenet. Her kan du smake hvor godt det er med norsk sjømat i en thaiinspirert fiskesuppe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

525 g
Blåskjell
150 g
Torskeloin
0,8 boks
Kokosmelk
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Løk, 4-pk
0,4 l
Grønnsaksbuljong
0,8 ss
Karri
0,8 kvist
Sitrongress
15 g
Fersk ingefær
0,8 ss
Soyasaus
0,4 stk
Chilipepper
0,8 klype
Fersk koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt og fjern de som har åpnet seg.

Trinn 2

Trinn 2

Fres hvitløk og løk i en kjele, ha i rød karripasta. Fres godt. Ha i grønnsakskraft, sitrongress, hakket ingefær og litt salt. La suppen småkoke en stund.

Trinn 3

Hell i kokosmelk, rør rundt og sil suppen. Kok opp suppe, ha i blåskjell, torsk og finhakket chili. La den trekke under lokk til blåskjellene åpner seg, ca. 3-5 minutter. Smak til med litt soyasaus og server med hakket frisk koriander.

Serveringsforslag

Kjøper du sitrongress i pakke kan du fryse det du får til overs. Så kan du jo prøve deg på andre deilige thaisupper, som Tom Kha Gai og Tom Yum.