Thaiglasert skinkestek

Tidsbruk 90 minutter
13 ingredienser
84 planlagt
Thaiglasert skinkestek
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
<p>Skinkestek i ny drakt! Glasert skinkestek er alltid godt &ndash; i denne oppskriften bruker du &oslash;sterssaus, s&oslash;t chili og flere andre gode thai-smaker som gj&oslash;r retten ekstra spennende.</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Surret skinkestek ca 1 kg Nordfjord
1 ss
Ingefær
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
2 stk
Tomat
1 bunt
Vårløk
1 stk
Agurk
1 potte
Koriander
2 ts
Kajennepepper
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje REMA 1000
6 ss
Østerssaus
4 ss
Sweet Chilli Blue Dragon

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170˚C. Ta nettingen av steken og snitt svoren. Gni den inn med salt og pepper og brun den godt i smør og halvparten av oljen i en panne med svoren ned.

Trinn 2

Trinn 2

Legg steken over i en ildfast form med svoren opp. Sett et steketermometer midt i steken. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen er ca. 65˚C, ca. 1 time (kan variere fra ovn til ovn). Ta ut steken og la den hvile.

Trinn 3

Trinn 3

Rør sammen østerssaus sweet chillisaus, ingefær og saften av halvparten av limen. Skjær steken i tynne skiver og dypp skivene i sausen. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og stek videre i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Del avokadoen i store biter og bland med grovhakket tomat, finstrimlet vårløk, høvlet agurk og revet koriander. Smak til med olivenolje, lime, salt og kajennepepper. Server skinkestekskivene med resten av sausen og salaten.

Serveringsforslag

Ha gjerne et dryss sesamfrø på toppen.