Thai Red Curry med scampi og kamskjell

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
183 planlagt
Thai Red Curry med scampi og kamskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
Selv om rød curry er en gjenganger på menyer i Thailand, er denne luksusvarianten med skalldyr sjeldnere.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

4 dl
Jasminris

Gryte

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Mango
1 boks
Kokosmelk
2 ss
Red curry paste
1 stk
Rød chili
2,5 dl
Buljong
400 g
Kamskjell
500 g
Scampi

Tilsett

1 stk
Lime

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og rens scampi og kamskjell. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøtter og mango i terninger. Kok opp kokosmelken i en vid kasserolle. Tilsett red curry paste og finhakket chili. Bland godt og tilsett buljongen. Kok opp og tilsett gulrotterningene. La småkoke til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.

Trinn 3

Ha i kamskjell, scampi og mango og kok videre til scampien er gjennomkokt, ca. 3 minutter.

Trinn 4

Tilsett presset lime. Server retten med kokt ris.

Serveringsforslag

Topp gjerne retten med frisk basilikum.