Thai fiskekaker med squashsalat

Tidsbruk 25 minutter
15 ingredienser
746 planlagt
Thai fiskekaker med squashsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette kommer til å bli din nye fiskekakefavoritt! Hvitløk, chili og korianderfrø gir fiskekakene en eksotisk smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Squashsalat

1 stk
Squash
1 stk
Lime
1 ts
Sukker
1 klype
Salt

Fiskekaker

1 stk
Grønn paprika
0,5 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 pakke
Laksefilet naturell
1 stk
Egg
1 ts
Korianderfrø
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Topp med

0,5 stk
Rød chili

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Vask og riv squash på et rivjern, og ha det i en bolle. Tilsett sukker og press over saften av en lime. Smak til med litt salt.

Trinn 3

Vask og rens paprikaen og del i biter. Rens og hakk chili og hvitløk. Ha det i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med laks i terninger, egg, korianderfrø, salt og pepper. Kjør det sammen til en grov farse. (Det kan godt være litt størrelse på laksebitene.)

Trinn 4

Varm olje i en panne. Form fiskefarsen til boller med en skje. Stek dem på middels til høy varme i 2-3 minutter på hver side.

Trinn 5

Server fiskekakene sammen med ris og squashsalat og topp med hakket eller skivet chili.

Det lille ekstra

Fiskekaker smaker godt med sweet chili saus! Oppgradér risen ved å tilsette kokos og peanøtter. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.

Prøv også
Prøv også