Thai Fish Cakes

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
123 planlagt
Thai Fish Cakes
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Tod man pla! Er frasen du bør kunne om du skal bestille disse fiskekakene hos chef Purida i Bangkok. Pla betyr fisk og selv om seien foretrekker kaldere farvann, passer den utmerket i denne Thai-retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Seifilet frossen Godehav
1 stk
Rød chili
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
50 g
Aspargesbønner 150 g
0,5 stk
Lime
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
4 dl
Jasminris REMA 1000
1 ss
Sukker
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
1 ss
Fiskesaus
4 ts
Rød currypasta

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Fish Cakes: Finhakk chili og bland halvparten med currypasta, mesteparten av sukkeret (spar noen klyper til agurksalaten), fiskesaus og egg. Legg i fisken og mariner i 5-10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør alt til en jevn puré i en blender. Finkutt aspargesbønner og bland det inn i fiskefarsen. Form til små fiskekaker og sett i kjøleskapet. Kok risen.

Trinn 3

Trinn 3

Agurksalat: Bland presset lime, sukker og salt i en bolle. Kutt agurk og halvparten av rødløken i terninger, resten av den finhakkede chilien og ha i blandingen. Smak evt. til med mer lime. Varm opp en wok eller dyp stekepanne. Tilsett solsikkeolje og stek fiskekakene gylne. OBS! Ikke stek for lenge, da blir de tørre. Server fiskekakene med agurksalat og ris.