Tex mex-grillet avocado

16 ingredienser
541 planlagt
Tex mex-grillet avocado
Legg oppskrift
i handlelapp
Et grønt tilskudd til det meksikanske kjøkken

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grillet avokado

3 stk
Avokado
1 stk
Lime
2 ss
Rapsolje

Bønnemiks

0,5 stk
Løk, hakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 boks
Kidneybønner
1 ts
Spisskummen
1 ss
Rødvinseddik
1 glass
Tomatpuré
1 dl
Vann
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Rapsolje til steking

Til servering

1 stk
Lime
0,3 potte
Koriander, topping

Slik gjør du

Trinn 1

Bønnemiks: Stek løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i resten av ingrediensene og la blandingen putre i minst 10 minutter.

Trinn 2

Grillet avocado: Skjær avocadoen i to halvdeler, behold skallet på, og fjern steinen. Bland limesaft med olje og pensle avocadoene. Legg avocadoene med den grønne siden ned på grillen til de har fått et fint grillmønster. Snu, og grill skallsiden i noen minutter til avocadoen er gjennomvarm.

Trinn 3

Servering: Legg avocadoene på en tallerken, og legg et par skjeer med bønnemiks i hullet etter steinen. Klem litt limesaft over, og strø på noen blader koriander.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.