Tempurareker med plomme- og chilichutney

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
135 planlagt
Tempurareker med plomme- og chilichutney
Legg oppskrift
i handlelapp
Tempura er navnet på en japansk klassiker – sjømat eller grønnsaker dyppet i en egen røre og frityrstekt. Her får norske skipperreker følge av en spicy plommechutney.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tempurareker

30 stk
Skipperreker
2,3 ss
Hvetemel til røren
1,5 ss
Maizena
0,8 ts
Bakepulver
0,8 dl
Vann
1,5 ss
Hvetemel til vending

Plomme- og chilichutney

1,5 stk
Plommer
0,8 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
1,5 ss
Eddik
0,2 stk
Rød chili
0,8 dl
Eplejuice

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt plommene i biter og ha dem i en kjele med sukker, eddik, finhakket chili og eplejuice. Dekk med lokk og småkok i 5 minutter. Ta av lokket og kok det inn til kompott. Rør godt med visp hele tiden. Avkjøl.

Trinn 3

Trinn 3

Rens rekene. Bland sammen hvetemel og maizena med bakepulver og vann. Røren skal ha konsistens som tynn pannekakerøre. Vend rekene i hvetemel og rist godt av. Dypp dem i røren og friter i 30 sekunder ved 170 grader. Server de friterte rekene med plomme- og chilichutney og gjerne strimlet vårløk og chili.

Serveringsforslag

Tempurarøren kan lages tidlig samme dag, men ikke dagen i forveien. Da mister bakepulveret sin effekt.