Tagliatelle med pikant tomatsaus

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
1786 planlagt
Tagliatelle med pikant tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Sommeren servert på sølvfat? Denne enkle pastaklassikeren har en nokså fornem forhistorie, der den etter sigende skulle serveres på tallerkener av sølv. De brede tagliatellebåndene er perfekte for den herlige tomatsausen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tagliatelle

600 g
Fersk tagliatelle
2 ss
Smør

Saus

2 stk
Rød chili
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
0,5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topp med

0,5 pakke
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Saus: Fres finhakket chili og hvitløk i litt olivenolje. Tilsett hakket løk og la den bli blank. Ha i hermetiske tomater og kok sausen tykk. Smak til med sukker, salt og pepper.

Trinn 2

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og bland pastaen med smør først, og så med tomatsausen. Server med revet parmesan.

Serveringsforslag

Friske urter er en god smaksforsterker, for eksempel frisk basilikum.