Tagliatelle med ertepesto

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
940 planlagt
Tagliatelle med ertepesto
Legg oppskrift
i handlelapp
En grønn ertepesto med parmesan gir smak til denne deilige pastaretten uten kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pasta

300 g
Tagliatelle

Ertepesto

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Pastinakk
250 g
Frosne erter
0,5 terning
Grønnsaksbuljong
1 dl
Kremfløte
50 g
Parmesan
30 g
Hasselnøtter
1 ss
Olje

Topp med

30 g
Hasselnøtter
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pasta etter anvisning på pakken. Imens, finhakk hvitløksfedd og stek i olje i en gryte. Pass på at det ikke brenner seg.

Trinn 2

Tilsett revet pastinakk og surr et par minutter. Ha i erter, buljongterning og fløte og kok i 3-5 minutter. Kjør med en stavmikser eller i en blender til du har en jevn blanding. Tilsett grovt revet parmesan og hakkede hasselnøtter (spar halvparten av nøttene til topping). Puls et par ganger.

Trinn 3

Bland pasta og erteblanding. Topp med nykvernet pepper og resten av hasselnøttene og server!

Tips

Smaker godt med litt frisk persille eller gressløk.

Det lille ekstra